Belföld

Megszüntették a nyomozást Kulcsár kihallgatása kapcsán

Az ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette azt a nyomozást, amit Kerék Csaba feljelentését követően indítottak közokirat-hamisítás és más bűncselekmények miatt – áll a Legfőbb Ügyészség közleményében.

Hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás gyanúja miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen Kerék Csaba, a K and H-ügy egyik gyanúsítottja, mert véleménye szerint ki kell vizsgálni: van-e felelőse annak, hogy a Kulcsár Attila kihallgatásáról készített jegyzőkönyv és videofelvétel között lényeges tartalmi eltérések vannak.

Kerék ügyvédje, Ruttner György elmondta: a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivataltól kérték Kulcsár Attila, a K and H Equities sikkasztással gyanúsított volt üzletág-vezetője 2004. június 9-i kihallgatásának törvényességével kapcsolatos hivatalos vizsgálat lefolytatását.

Kerék Csaba számos észrevételt is fűzött ahhoz a jelentéshez, amelyet a legfőbb ügyész utasítására indult ügyészségi belső vizsgálatról készült. A jelentés alapján Polt Péter határozottan kijelentette: Kulcsár Attila kihallgatása szakszerű, törvényes és eredményes volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik