Belföld

Rockenbauer a Párizsi Magyar Intézet élére pályázik

A Népszabadság információi szerint Rockenbauer Zoltán, a korábbi Fidesz-kormányzat kulturális minisztere is pályázik a Párizsi Magyar Intézet igazgatói posztjára. A poszt betöltésére ma tesz javaslatot Bozóki Andrásnak az általa kijelölt bizottság.

A Párizsi Magyar Intézet igazgatói posztján immár második ciklusát töltötte be a szintén pályázó Csernus Sándor. A lapnak a több mint tíz beérkezett pályázatról részleteket a tárcánál nem árultak el. A poszt várományosai között van Petőcz András költő, Bácskai Mihály egyetemi tanár, Reményi Kriszta, a Művészetek Palotájának jelenlegi nemzetközi referense. De a lap információi szerint a párizsi intézet igazgatóhelyettesi állására már kinevezett, szeptember 1-jétől hivatalba lépő Rózsa Mihály is beadta jelentkezését az igazgatói posztra.


Rockenbauer Zoltán pályázata kedvező visszhangra talált, alkalmasságát a párizsi igazgatói feladatokra széles körben elismerik, hiszen szoros kapcsolata van a francia kulturális és diplomáciai élettel, birtokosa a francia Becsületrendnek, egyébként a kultúra több ágában, így például a zenében vagy a képzőművészetben kimagasló ismeretekkel bír. Az utóbbi területen a közelmúltban PhD-fokozatot is szerzett.


A lap értesülései szerint azonban a favorit Derdák Andrást, a Millenáris Park korábbi művészeti vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik