Belföld

A Rába áradása házakat is veszélyeztet

Tizenöt házat veszélyeztet a Rába áradása a Vas megyei Csákánydoroszlónál, egyelőre egyikből sem kellett, és valószínűleg már nem is kell kiköltöztetni az embereket - tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t.

A község több utcájába betört a víz, a legsúlyosabb a helyzet az árterületen lévő Dózsa-ligeti részen, amelyet csak csónakkal lehet megközelíteni. A víz még mindig emelkedik, a tetőzés a délelőtti órákra várható, az okozott károkról egyelőre nincs információ mondta Horváth István polgármester.

Nádor István, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI-nek elmondta: szokatlanul lassú az apadás üteme a Rábán Szentgotthárdnál, ahol továbbra is harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

A folyó Szentgotthárd és Körmend között árad, az elöntések miatt négy alsóbbrendű összekötő utat le kellett zárni a forgalom elől. A rábafüzesi határátkelőhelyhez vezető főút forgalmát az áradás nem zavarja – tette hozzá.

A Csörnöc völgyét is elöntötte a víz, sok mezőgazdasági területen még kint van a termés, ami növelheti az elszenvedett károkat – mondta Nádor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik