Belföld

Békésben is kitelepítések voltak az esőzések miatt

Ismét számottevő eső hullott csütörtökre virradó éjszaka Mezőberény és Békés térségére, a két településről az éjszaka folyamán közel kétszáz vízkárra vonatkozó bejelentés érkezett a helyi polgármesteri hivatalokhoz.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, Jenei Imre ezredes elmondta, hogy a két településen, 19 mobil szivattyú segítségével, 40 fő vett részt a védekezési munkálatokban az éjszaka. A városban egy négy fős család önként a hozzátartozóihoz költözött a belvíz miatt elvizesedett lakásából.

Gyomaendrődön ugyan kevesebb eső esett, mint az előző éjszaka, ám az átnedvesedett falak miatt az első fokú építési hatóság két ingatlant minősített lakhatatlanná, így az érintett két családot, hat személyt, egy jelenleg használaton kívüli iskolaépületben helyeztek el.

A városban egyszerre három kotrógép dolgozott a csatorna- és ároktisztítási feladatokon, munkájukat hat mobil szivattyú segítette. Az átemelő szivattyúk és szivornyák folyamatos üzemeltetésével biztosítják, hogy a belterületekről érkező belvizet gravitációs úton vezessék be a főbefogadókba. A megyei katasztrófavédelem vezetői csütörtökön egyeztetnek az érintett önkormányzatok vezetőivel a vismaior-keretből történő igénylésről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik