Belföld

Kitelepítések és útátvágások az esőzés miatt

Szikszón a megáradt patak miatt lakókat kellett kitelepíteni, Kisújszálláson több korábbi útátvágást ismét megnyitottak, illetve újabbakat nyitottak ki, Borsodban forgalomkorlátozásokat rendeltek el.

Az elmúlt huszonnégy órában a tűzoltóságok országszerte mintegy 310 esetben végeztek az esőzés miatt mentési munkálatokat, elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyékben. A legnagyobb gondot a víz Borsod-Abaúj-Zemplén megyében okozta.   Alsóvadász településen 6 embert kellett kitelepíteni 3 lakóépületből, Edelény településen pedig 5 embert egy lakóházból – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Dobson Tibor.

Szikszón megáradt a patak

Mintegy húsz-harminc házból szerda reggeltől kitelepítik a lakosokat Szikszón, miután az esőzés miatt megáradt patak vize befolyt a lakóépületekbe – mondta a szóvivő. A Borsod-Abaúj-Zeplén megyei településen az esőzés miatt megáradt patak kilépett a medréből és száz lakóházat veszélyeztetett. A víz 20-30 lakóépületbe be is folyt, ezért amint kivilágosodott, megkezdték a lakosok kitelepítését. A településen közben folytatják a víz elleni egyéb védekezési munkálatokat is.

Útátvágások Kisújszálláson

Palágyi Gábor, Kisújszállás polgármestere elmondta, hogy a korábban kényszerből elvégzett útátvágásokat egyébként éppen hétfőn kezdték meg feltölteni, hogy a tíz nappal ezelőtti özönvízszerű esőzés nyomait eltüntessék. A városvezető elmondta, hogy kilenc házat öntött el víz, és 24 udvarból kellett kiszivattyúzni a felgyülemlett csapadékot.

Forgalomkorlátozások Borsodban

Az éjszakai özönvízszerű esőzés miatt lezárták a forgalom elől Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az Alsóvadászt Homrogddal összekötő utat – tájékoztatta szerdán reggel a megyei közútkezelő társaság ügyelete. Az úton legalább 15 centiméteres víz hömpölyög, balesetveszélyes rajta közlekedni, ezért kellett azt lezárni a forgalom elől – tartalmazza a közlemény. A közútkezelő társaság forgalomkorlátozást rendelt el a 3-as számú fő szikszói szakaszán is, a Vadász patak áradása miatt az úton 5-10 centiméteres vízátfolyás van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik