Belföld

A vízi játékokat vizsgálta a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség termékbiztonsági ellenőrzésnek vetette alá a hazánkban kapható, gyermekek számára árusított vízi játékokat. Céljuk a veszélyes eszközök kiszűrése volt.

A vizsgálat tanúsága szerint a hazai forgalmazók közvetlenül Kínából szerzik be termékeiket, és eladási árukat figyelembe véve lényegesen különbözhetnek egymástól. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség által vizsgált játékok között akadt 119 forintos úszógumi, és 7990 forintos matrac egyaránt.

A legveszélyesebb vízi játékok közé olyan felfújható eszközöket soroltak, amelyek a vízben hírtelen leengedhetnek, és ezzel akár halált is okozhatnak. A Főfelügyelőség által kiadott jelentés hangsúlyozza a szülői odafigyelés fontosságát, illetve a gyártók felelősségét is.

A leggyakoribb problémát a magyar nyelvű figyelmeztető feliratok hiánya jelentette, tíz esetből hat alkalommal nem adtak a termékhez ismertetőt – magyarul, miközben 16 más nyelven igen.

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség 11 felfújható termékből nyolc vízi játékot veszélyesnek minősített, a termékek árusítását felfüggesztette és a forgalmazókkal szemben intézkedést kezdeményezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik