Belföld

Fidesz: sáros volt Lamperth férje a K&H-ügyben?

A Fidesz birtokába került dokumentumok szerint mégis volt üzleti kapcsolat Lamperth Mónika belügyminiszter férjének ügyvédi irodája és a Britton Kft. között, ezért azt várják a kormányfőtől, hogy mentse fel "alkalmatlan" belügyminiszterét - jelentette ki Demeter Ervin, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője. A kormányszóvivő közölte: Lamperth posztján marad.

Az újságíróknak is kiosztott dokumentummásolatokat ismertetve Demeter Ervin közölte: birtokukba került egy olyan banki átutalási megbízás, amely szerint félmillió forintot kapott a Jegesy és Pallos Ügyvédi Iroda a Britton Kft.-től. Hozzátette: hozzájutottak egy ügyvédi megbízás megszüntetéséről szóló megállapodáshoz is, amelyből kiderül, hogy 2002. október 1-én kötött ügyvédi megbízást a Britton Kft. a Pallos Ügyvédi Irodával, amit 2003. június 30-án szüntettek meg. Demeter Ervin az iratok bemutatása után közölte: a Fidesz azt várja a kormányfőtől, hogy mentse fel “alkalmatlan” belügyminiszterét.

A volt titokminiszter közölte: nem tudja, kik juttatták el az iratokat a Fideszhez, és nem hiszi, hogy banktitoksértés egy átutalási megbízás nyilvánosságra hozatala.

László Boglár kormányszóvivő közölte: olyan állítások alapján, amelyeket Demeter Ervin eddig bizonyítéknak nevezett “a miniszterelnök még csak el sem gondolkodik azon, hogy a belügyminiszterét visszahívja”, mert azok eddig hiteltelennek bizonyultak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik