Belföld

Az MSZP szerint Orbán hazudott a bizottságnak

Török Zsolt szocialista képviselő szerint Orbán Viktor valótlanságot állított bizottsági meghallgatásán, amikor azt mondta, hogy felesége 2002-ben vagy 2003-ban adta el tulajdonrészét a Tokajhegyalja Kft.-ben, miközben azt a botrány közeledtével 2005-ben tette meg.

Pénteki sajtótájékoztatóján az MSZP-s politikus elmondta: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cégbíróságtól kikért dokumentumok szerint 2005. január 19-én a Tokajhegyalja Kft. Lévai Anikó részvételével taggyűlést tartott, amelynek során döntöttek arról, hogy Lévai Anikó üzletrész eladási szándékát fenntartja, ennek megvásárlására Kékessy Dezső igényt tart, úgy, hogy a többi tag lemond az elővásárlási jogáról.

A szocialista képviselő, aki tagja az Orbán-vizsgálóbizottságnak is, idézte Orbán Viktornak a testület előtt tett kijelentését, amely szerint felesége 2002-ben vagy 2003-ban adta el a kft.-ben meglévő hat százalékos tulajdonrészét. Török Zsolt, aki szerint a Fidesz elnökének egy újabb meghallgatáson kellene magyarázatot adnia, hogy „miért hazudott a bizottság előtt”.

Míg a szocialista képviselő által említett dokumentumok szerint Lévai Anikó 2005. január 19-én adta el a tulajdonrészét, az Élet és Irodalomban botrányt kavaró cikke csak két hónappal később, március 11-én jelent meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik