Belföld

Mécs Imre függetlenként indulhat 2006-ban

Az SZDSZ vezetése még nem döntött, az MSZP első embere támogatásáról biztosította a pártjában az államfőválasztás óta kegyvesztett politikust, aki könnyen lehet, hogy végül független politikusként indul a 2006-os választásokon.

Leginkább független képviselő-jelöltként tudja magát elképzelni a 2006-os országgyűlési választásokon Mécs Imre – nyilatkozta lapunknak a szabad demokrata politikus. A kérdés azután merült fel (ismét), hogy a Népszabadságnak adott nyilatkozatában Hiller István szocialista pártelnök úgy fogalmazott: „Mécs Imre esetében, ha tennem kell érte, hogy képviselő maradjon, nem fogok habozni. Köszönettel tartozunk neki azért is, mert Szili Katalinra voksolt ” – utalt a szocialista politikus az államfőválasztási procedúrára, melynek során Mécs Imre szembe ment pártjával és a frakcióhatározat ellenére az MSZP jelöltjére szavazott.

Hiller szavaira reagálva a szabad demokrata politikus a FigyelőNetnek elmondta, hogy nem kapott még hivatalos megkeresést az MSZP-től, de nem zárta ki annak lehetőségét. hogy jövőre a koalíciós társ színeiben indul a választásokon. „Ősszel kel majd erre visszatérni” – mondta a politikus, aki az SZDSZ jelöltállító testületétől egyelőre nem kapott tájékoztatást, holott a párt második kerületi szervezete májusban őt jelölte indulóként az első választókerületbe. (A szintén ehhez a választókerülethez tartozó I. kerületi SZDSZ még nem döntött a jelölésről). Mécs Imre mindeneste fontosnak tartja az 56-os forradalom szellemiségének parlamenti képviseletét és elmondása szerint ennek leginkább a független jelöltség felelne meg.

Mécs Imre 1990-óta a szabad demokraták országgyűlési képviselő, igaz a legutóbbi választásokon a párt listájáról pont nem került be a parlamentbe, csupán Demszky Gábor visszalépése után kapott mandátumot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik