Belföld

Parlamentbe tart a Dolgozók Magyarországi Pártja

A Dolgozók Magyarországi Pártja (DMP) a szociáldemokrácia klasszikus baloldali értékeinek szellemében kíván tevékenykedni, a 2006-os parlamenti választásokon szeretne bejutni a törvényhozásba - közölte Balog Irma, a párt elnöke szerdán Budapesten.

A DMP a dolgozó népesség érdekeinek politikai képviseletét vállalja – mondta a párt tavalyi bejegyzése óta először tartott sajtótájékoztatóján az elnök. Balog Irma céljaik között említette a dolgozni akaró emberek munkához juttatását, a vidéki régiók felzárkóztatását, a bűnözés és korrupció visszaszorítását, a korszerű tudást nyújtó oktatási rendszer kialakítását, továbbá a magyar egészségügy anyagi elismerését és támogatását. Jövőre szeretnék átlépni a parlamentbe jutáshoz szükséges ötszázalékos küszöböt, de „a legcsodálatosabb az lenne, ha megnyernénk a választásokat” – mondta.

Hozzátette: ehhez olyan tagokra és támogatókra van szükség, akik a párt értékeivel és programjával azonosulnak, illetve részt vesznek a választók bizalmáért folytatott politikai versenyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik