Belföld

Räikkönen fölényesen nyerte a Magyar Nagydíjat

A negyedik helyről rajtoló Kimi Räikkönen nagy fölénnyel nyerte az 56. Forma-1-es világbajnokság Magyar Nagydíját, mögötte a hétszeres világbajnok, s edzéselső Michael Schumacher, valamint Ralf Schumacher végzett a második, illetve a harmadik helyen.

Az összetettben éllovas Fernando Alonso 11. lett, előnye 26 pontra csökkent a McLaren-Mercedes finn klasszisával szemben. Räikkönen hetedik elsőségét ünnepelte az F-1-ben, s először nyert a Hungaroringen.

A felvezető körök előtti percekben az autóban ülő versenyzők, valamint a csapatvezetők és szerelők mellett további hírességek is sétálgattak a rajtrácson, többek között a kétszeres F-1-es világbajnok Mika Häkkinen, a futballista Roberto Carlos és a világhírű operaénekes, Placido Domingo. A célegyenes melletti lelátók meglehetősen foghíjasak voltak, a reméltnél jóval kevesebben látogattak ki az 56. Forma-1-es világbajnokság tizenharmadik futamára. A levegő 34, míg a pálya 49 fokos volt.

Michael Schumacher és Räikkönen szinte folyamatosan vezette a mezőnyt, rövid időre csak Montoya avatkozott kettejük küzdelmébe. A finn versenyző végül a 41. körben vette át a vezetést, amikor is a kolumbiai Montoya fel is adta a versenyt.

A pontszerzők sorrendje:
Räikkönen, M. Schumacher, R. Schumacher, Trulli, Button, Heidfeld, Webber, Szato.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik