Belföld

Kisgazda éhségsztrájk a Parlament előtt

Augusztus 20-ig tartó éhségsztrájk kezdődött szombat délután Budapesten, az Országház előtti pázsiton a Független Kisgazdapárt XVIII. kerületi szervezetének kezdeményezésére, nem messze a hónapok óta demonstráló Baumag-károsultak sátraitól.

Engelmann József, a szervezet elnöke elmondta: akciójukkal a kisgazda alapszervezetek figyelmét akarják felhívni arra, hogy augusztus 27-én tartsanak országos kongresszust a XVIII. kerületi szervezet székházában.


A kerületi elnök közlése szerint azért választották a mostani időpontot, mert mintegy három hete a táblabíróság – a Fővárosi Bíróság döntésével szemben – elutasította Hegedűs Péter pártelnöki bejegyzését, aki álláspontja szerint tisztességesen, a pártalkotmánynak megfelelően csinálta végig a választási eljárást.


Engelmann szerint Kovács István József jelenlegi hivatalos pártelnököt, egy “kamu nagyválasztmányi ülésen” választották meg Szolnokon, és a táblabíróság hibát követett el, amikor a pártalkotmányban foglaltak ellenére bejegyezte őt.


A kerületi elnök társával, Tóth Gáborral annyit lesz a Parlament előtt, amennyit bír, és terveik szerint csak vizet vesznek magukhoz. Az engedélyt azért augusztus 20-ig kérték az engedélyt, mert nem akarják megzavarni a nemzeti ünnepet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik