Belföld

Négypárti egyeztetés a járulékemelésről

Augusztus 4-re kezdeményez négypárti tárgyalást a Fidesz annak érdekében, hogy az Országgyűlés vonja vissza azt a járulékemelésről szóló jogszabályt, amely szeptember 1-től terhelné a vállalkozókat.

A Fideszt az egyeztetésen Tállai András képviseli majd, aki bejelentette, hogy augusztusra rendkívüli parlamenti ülésszak összehívását kezdeményezi. A Fidesz szerint az újabb adóemelés azt jelentené, hogy ősztől a természetbeni juttatások személyi jövedelemadóval megnövelt összege után kellene járulékot fizetniük a vállalkozóknak.

Ha a jogszabály hatályba lép, akkor 1000 forint után 887 forint járulékot kell fizetni, az eddigi 760 forint helyett – fejtette ki. Tállai András szerint ezzel a lépéssel éves szinten 8-9 milliárd forintot vesznek ki a munkáltatók zsebéből. Az emelés több százezer munkavállalót és több tízezer vállalkozót érinthet.

Kovács Tibor, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint pártja nem lesz jelen az egyeztetésen. Nem vesznek elő újra és újra ügyeket csak azért, mert amikor a parlamentben tárgyalták a javaslatot, a Fidesz nem vett részt a vitában – fejtette ki.

Az MDF bejelentette, hogy elmennek az augusztus negyedikei négypárti egyeztetésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik