Belföld

Már bontják a körúti bazársort

A városképet csúfító Károly körúti bazársort szeptember végéig teljesen lebontják, s a helyén rövidesen ideiglenes parkot alakítanak ki - jelentette ki Demszky Gábor szerdán délután.

A főpolgármester, aki a bazársor múlt század derekát idéző egykori papír-írószerbolt logóját személyesen szerelte le egy darus kocsi emelőkosarából, elmondta, hogy intézkedett a bontási-parkosítási munkálatok felgyorsításáról.

Korábban Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes és Kocsis László, a feladattal megbízott Főkert Rt. vezérigazgatója is úgy nyilatkozott, hogy csak év végére valósul meg a bazársor bontása.
Kocsis László szerdán délután elmondta, hogy változtattak a terveken, s minden oldalról körbekerítik a bazársort, amelynek bontási engedélyét már kiadta a kulturális örökségvédelmi hivatal.

Demszky Gábor kifejtette, hogy a bontásra, a parkosításra és a kertépítésre kétszázmillió forintot biztosított az önkormányzat. Mint mondta: az 1950-es, 70-es éveket idéző portálfeliratokat és neonreklámokat az elektrotechnikai múzeumnak adják át, hogy megőrizhessék az utókornak.

A főpolgármester beszámolt arról is, hogy rövidesen egy építészeti ötletpályázatot írnak ki a Városháza udvarán, illetve a Károly körúti oldalán tervezett beépítésekre. E fejlesztés során, amit egy másik pályázat után egy befektető valósíthat meg, döntenek majd egyebek közt a Merlin Színház és a belvárosi tűzoltóság sorsáról is. Demszky Gábor szerint a befektetőnek saját költségére kell majd az új épülettömbben vagy akár másutt működési lehetőséget biztosítania a színház és a tűzoltóság részére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik