Belföld

Szeptembertől szerelik a kártyás árammérőket

Várhatóan szeptemberben szerelik fel az első kártyás áramfogyasztás mérőt, ami korlátozott, de folyamatos áramfogyasztást biztosít azoknál a családoknál, ahol az alacsony jövedelem miatt problémát jelent a számlák kifizetése – közölte Kőnig Éva.

A szociális tárca családi és pénzbeli ellátások főosztályának vezetője hozzátette, hogy a pályázatra az adósságkezelést működtető önkormányzatok jelentkezhettek – írja a Népszava. A csaknem száz helyhatóság közül harmincegyen nyertek, a helyi adósságkezelő szolgálatok munkatársai összesen 1200 családot választhatnak ki.

Göncz Kinga szociális miniszter korábban ismertette: az elektromos művek a mérőt térítésmentesen szereli fel a rászorulóknak, akik egy hónapban 110 kWh mennyiségnyi kártyát ingyen kapnak, ami egy átlagos család teljes havi fogyasztását fedezi. További újabb egységnyi áramot is vehetnek az érintettek, kilowattonként 28 forintért. A szerkezet a kártyás mobiltelefonhoz hasonló elven működik, így a fogyasztó nyomon követheti az áramfelhasználást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik