Belföld

Nyolc év után elfogták a törökbálinti portásgyilkosság elkövetőit

Nyolc év után elfogták a törökbálinti portásgyilkosság két feltételezett elkövetőjét; a gyanúsítottak előzetes letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság - jelentették be a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) budapesti sajtótájékoztatóján.

A kedden elfogott gyanúsítottak egyike a bűncselekmény idején 17 éves volt, ami azért is megdöbbentő, mert a 21 éves egyetemista áldozatot rendkívül brutális módon, több késszúrással, pisztolylövéssel ölték meg – mondta Csízner Zoltán alezredes, a NNI osztályvezetője.

Beszámolt róla, hogy az ügyben a először a Pest megyei rendőrök nyomoztak, ám 2000-ben megszűntették az eljárást, mert nem vezetett eredményre.

A közelmúltban azonban egy másik erőszakos bűncselekménnyel összefüggésben szerzett információk révén látókörbe kerültek az előkövetők. Arról az ügyről a sajtótájékoztatón a rendőri vezetők, az újságírók kérdésére sem kívántak közelebbit elárulni.

Csízner Zoltán elmondta: kedden reggel fogták el az egyik, 25 éves gyanúsítottat Budapesten, a XI. kerületben. A fiatalember részletes, magát és társát is terhelő, beismerő vallomást tett.

Ez alapján aznap este Miskolc közelében elfogták 28 éves társát is, aki abban a törökbálinti iskolában volt biztonsági őr, ahol utóbb a bűncselekményt elkövették.

A szörnyű cselekmény célja az anyagi haszonszerzés volt. A tettesek fizetésnap estéjén támadtak áldozatukra, aki egyetemi tanulmányai mellett dolgozott portásként az iskolában. A pénzt azonban nem sikerült elrabolni, mert az iskola páncélszekrényének zárszerkezetét nem sokkal a cselekmény előtt kicserélték – ismertette az alezredes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik