Belföld

Hollós János lett a Magyar Rádió ügyvezetője

Hollós János alelnököt bízta meg a Magyar Rádió Rt. ügyvezetésével Kondor Katalin, az intézmény e hónap végén lejáró mandátumú elnöke; erről ő maga tájékoztatta csütörtökön az MTI-t. A közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöke szerint az intézmény vezetője jogszerűtlenül járt el.

A Magyar Rádió Rt. leköszönő elnökének nincsen hatásköre az utódlásáról bármilyen értelemben gondoskodni – kommentálta a hírt Gellért Kis Gábor kuratóriumi elnök az MTI-nek, hozzátéve, hogy a kérdést rendező “belső jogszabály fogalmilag kizárja” ezt.

A Magyar Rádió Közalapítvány elnöksége március 19-én határozott úgy, hogy pályázatot ír ki a július végén megüresedő tisztségre. Első körben, május 9-én Such György megválasztását javasolta a testület a nagykuratóriumnak, ám ő csak egyszerű többséget kapott a szavazáson a szükséges kétharmados helyett.

Az újabb kiírás után, július 7-én egyetlen pályázó sem kapta meg a jelöltté váláshoz szükséges kétharmados támogatást az elnökségtől. A testület július 13-án tette közzé a Magyar Rádió Rt. elnöki posztjára négy hónapon belül harmadízben kiírt pályázati felhívását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik