Belföld

Két percre megáll Európa

Brit kezdeményezésre Európa kétperces néma gyásszal tiszteleg a londoni terrortámadás áldozatai előtt, magyar idő szerint csütörtökön 13 órakor - közölte Batiz András kormányszóvivő szerdán.

A Budapesti Értéktőzsde

Részvénytársaság (BÉT) csatlakozik az Európai Tőzsdeszövetség kezdeményezéséhez – és két perces csenddel emlékeznek majd a július 8-i londoni terrorista akció áldozataira 13 órakor.

 

A kormányszóvivő elmondta: Magyarországot több más uniós tagországhoz hasonlóan az osztrák kancellár, Wolfgang Schüssel kérte fel arra, hogy csatlakozzon az európai szolidaritási akcióhoz. Mint mondta, a magyar kormány igyekszik minden lehetséges módon támogatni a kezdeményezést, ezért a közintézményekben csütörtökön 13 órakor “két percre megáll az élet”.

A miniszterelnök a három közmédium vezetőjét levélben kérte arra, hogy támogassák a szolidaritási akciót, és műsorukban teremtsenek lehetőséget a megemlékezésre – mondta a kormányszóvivő, hozzátéve, hogy a többi rádiót és televíziót is ugyanerre kérte.

Közölte: az ország lakosságát arra kéri a kormány, hogy erősítsék a kezdeményezést, és csütörtökön 13 órakor emlékezzenek a merényletek áldozataira.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik