Belföld

Bemutatkozás – Kik vagyunk?

A kormányzás kérdéseivel foglalkozó negyedévente megjelenő folyóirat.

A lapot közösségi gazdaságtant, közpénzügyeket és a jogi szabályozás gazdasági elemzését oktató, illetve a témával hivatásként foglalkozó közgazdászok hívták életre.

Célunk elsősorban az, hogy a nagy elosztórendszerek, az ágazati politikák, valamint a gazdaság és a társadalom működését alapvetően meghatározó szabályozók közgazdaságtani, közpolitikai elemzésére vállalkozó írásoknak adjunk teret. A lap egyaránt közöl elemzéseket a különböző elosztórendszerekről, reform-javasatokat és elméleti igényű írásokat (például Világbank- vagy OECD-tanulmányokat), mind magyar, mind angol nyelven.

A folyóirat formátuma speciális. A lap számait elektronikus (pdf-)formában a Figyelőnet által számunkra fenntartott web-oldalra helyezzük ki. Nyomtatott verzió költségtakarékosság miatt nincs. A honlapról az olvasó bármely cikket, vagy akár az egész lapszámot ingyenesen töltheti le. Emellett a Figyelő hetilap a lapunkban megjelenő cikkek közül többnek a rövidített verzióját megjelenteti.
A Szerkesztőség munkájának elősegítése érdekében Tanácsadó Testületet kértünk fel, amelynek tagjai a magyar közgazdasági élet jeles képviselői.

A lap kiadója a Széchenyi István Szakkollégium Alapítvány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik