Belföld

Kisiklott egy villamos a Moszkva téren

Egyelőre ismeretlen okból kisiklott a Moszkva téri végállomásnál az 56-os villamos.

Csütörtök délután háromnegyed egy körül kisiklott a Moszkva térnél az ötvenhatos villamos. Tudósítónk pár perccel az esemény után járt a helyszínen, ekkor még nem lehetett tudni, hogy mi volt a baleset oka.


Valószínű, hogy két váltó nem egy irányban állt, esetleg a mozgó jármű alatt keresztbeváltott valamelyik. A villamos két kocsija ugyanis külön vágányokon haladt tovább. Szántó Ferenc, a BKV fődiszpécsere elmondta, hogy személyi sérülés nem történt. Információink szerint a szerelvény kocsiszínbe ment volna, amikor az esemény történt.


A helyszínre érkezett a BKV daruskocsija, de ennek használatához először áramtalanítani kell a felsővezetéket, ezért szüneteltetni kellett a 18-as, 118-as villamos forgalmát, majd le bontották a vezetékeket egy darabon. Ezután következhetett a daruzás. Ezelőtt a BKV helyszínen dolgozó munkatársai még megpróbálták vízszintesen újra sínre tenni a kisiklott kocsit, bár erre kevés esély látszott.


Legfrissebb információink szerint a szerencsétlenül járt kocsikat visszatették a sínre, nemsokára pedig helyreállt a forgalom.

Szerkesztőségünk folyamatosan gyűjti az információkat és szerkeszti a helyszínen készült felvételeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik