Belföld

Orbán családbüntetőnek nevezte az adóváltozásokat

Az ország nem azé, aki alapította, aki megvédte, aki idáig elhozta, hanem aki belakja. Ha nem tudjuk belakni, belakják mások - mondta a Fidesz elnöke Pécsett.

Orbán Viktor a nemzeti konzultációs fórum országjárásának pécsi állomásán a kormány hétfőn bejelentett adóváltozásairól elmondta, hogy azok büntetik a családokat, mert szerinte nem elegendő figyelembe venni, ki mennyi pénzt keres, azt is vizsgálni kell, hány embert tart el belőle, és ennek az elemnek meg kell jelennie az adórendszerben.

A volt miniszterelnök súlyos gondnak nevezte a népességfogyást. Közölte: a magyarság ma azon a vékony pallón egyensúlyoz, ahonnan talán még van esély különböző intézkedésekkel visszaadni az élet tiszteletét, a gyermeknevelés örömét.

A Fidesz elnöke a munkanélküliséggel kapcsolatos legújabb statisztikai adatokra hivatkozva  sajnálatosnak nevezte ugyanakkor, hogy Magyarországon minden betöltetlen álláshelyre átlagosan hat munkanélküli jut, de ez a szám Hajdú-Bihar megyében harminc, a dél-baranyai Ormánságban pedig ötven körül jár.

Orbán Viktor komoly problémának nevezte az államadósság növekedését is, amely szavai szerint a kormányváltás óta 5500 milliárd forinttal emelkedett, és naponta hét milliárd forinttal nő. Úgy vélte: abból az összegből, amennyivel az államadósság 30 nap alatt növekszik, meg lehetne építeni az M6-os autópályát Budapest és Pécs között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik