Belföld

MSZP: “Áder söprögessen a saját háza táján!”

Nyakó István, az MSZP szóvivője reagált Fidesz frakcióvezetőjének délelőtti kijelentéseire.

Noha az MSZP kongresszusa zárt, úgy tűnik folyamatos az üzenetváltás a két párt között. Áder János délelőtti beszédére, már megszületett az MSZP válasza.


Magyarországon egyre többen gondolják úgy, hogy nem száz kis lépésre, hanem Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lelépésére van szükség – jelentette ki Áder János frakcióvezető délelőtt a Fidesz kongresszusán. Az ellenzéki politikus a több mint 1600 küldött előtt, a frakció munkájáról szóló tájékoztatójában “tolvajbandaként” jellemezte a kormánypártokat. A küldöttek nagy tapsviharral fogadták a frakcióvezető szavait.

Áder János a Fidesz kongresszuson azt is hangsúlyozta, hogy az országot járva azt tapasztalja, hogy az embereknek elege van a hazudozásból, a látványkormányzásból, a szavak hiteltelenné válásából, a korrupcióból, a dilettáns, tehetségtelen kormányzásból és a beváltatlan ígéretekből.
A kormány lerombolta mindazokat az eredményeket, amelyeket az Orbán-kormány elért, rossz gazdasági helyzetbe vitte az országot, ahol nő az államadósság, a munkanélküliség, csökken a gazdaság teljesítménye és a reálkereset is.

Áder továbbá úgy fogalmazott: “szocialista kéziszótárra” van szükség, hogy el lehessen igazodni a “szocialista hazugságok dzsungelében”, hiszen ha demokratikus köztársaságról beszélnek az “banánköztársaságot” jelent, ha csökkenést ígérnek, akkor növekedés lesz, és fordítva, ha felvirágoztatnak, akkor valami válságba kerül. A ,,rendbe tesszük,, azt jelenti, “zsebre tesszük”, a “lopstop” “lopstartot” jelent – tette hozzá. Nincs pénz, ezt halljuk nap mint nap, Gyurcsány Ferenc repertoárja már csak a lendületes nemekből áll, ugyanakkor van pénz uniós rajzfilmekre, “szocialista, szabad demokrata miniszterek, államtitkárok testvéreinek, sógorainak, barátainak, üzletfeleinek állami megrendeléssel való ellátására”, valamint egy volt SZDSZ-es képviselő 37 ezer forintos órabérére – mondta el Áder János.


Nyakó István az MSZP szóvívője az elhangzottakra reagálva azt mondta az MTI-nek: “tolvajbandának a köznyelv azt a társaságot nevezi, amelyik államilag juttatott székház eladásából tollasodik, fantomcégekben elcsalt adóval gazdagodik, állami felvásárlással garantált bányákba fektet, ezüsthajón utazik, az adófizetők pénzén bérelt gépen repked, 12 állami gazdaság elkótyavetyéléséből zsírosodik, közpénzből támogatott tokaji bort iszik a magyar nemzet egészségére, és azt hiszi, hogy happy end lesz a vége”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik