Belföld

MUNKANÉLKÜLI NÕK KÉPZÉSE UNIÓS PÉNZEKBÕL

Képesítés nélküli, munkájukat elveszített nők szakmai képzését és munkaerő piaci reintegrációjukat segíti elő a Magyar Logisztikai Egyesület.

A hazai logisztikai élet legjelentősebb non-profit szervezete a program beindítása előtt a helyi munkaügyi központok segítségével alapos kutatást végzett a megfelelő célcsoport szegmentálásához és a leginkább rászoruló 15 jelölt megtalálásához. A résztvevők tudását idegen nyelvi- és informatikai oktatással is gyarapítják. Ezen túlmenően a résztvevők mentális felkészítést és lelki támogatást is kapnak az újbóli munkába álláshoz.
A projekt végső szakaszában a résztvevők 40 százalékának elhelyezkedését is biztosítja az MLE, melynek konzorciumi partnerei szívesen fogadják az újdonsült logisztikai szakembereket és minimum hat hónapig biztosítják azok gyakorlati alkalmazását. Az utógondozási fázisban nyomon követik a tanfolyamon résztvevők munkahelyi beilleszkedését valamint elősegítik az állás megtartását is.
A képzés költségeit elsősorban a tavaly novemberben elnyert EU-s pályázatból fedezik, melynek összege 22,8 millió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik