Belföld

Elkezdődött az angolérettségi

A minisztérium közleménye szerint reggel 6 órára az összes angol nyelvi írásbeli érettségi tétel megérkezett a megyei közigazgatási hivatalokba. A fővárosi iskolaigazgatók reggel 8 óráig valamennyien megkapták az érettségi tételsort.

Szigorú biztonsági intézkedések mellett nyomtatták újra az érettségi tételeket a Magyar Hivatalos Közlönykiadó Lajosmizsei Nyomdájában, majd rendőri kísérettel indították el a szállítójárműveket. Burián Norbert, a nyomda igazgatója elmondta, hogy a tételek zárt informatikai rendszeren érkeznek Lajosmizsére, és a szerverekről a nyomtatás után azonnal letörlik a tételeket. Szántó Gabriella, az oktatási tárca sajtófőnöke arról számolt be, hogy a rendőrség által biztosított épületben a minisztérium részéről 12-en felügyelik a nyomtatás folyamatát. A becsomagolt és lepecsételt dobozokat a rendőrök elkísérik a megyei közigazgatási hivatalokba, majd egészen addig őrzik, amíg az oktatási intézmények képviselői azt átveszik.

A Belügyminisztérium futárszolgálata 17 gépjárművel és 40 munkatárssal segítette a feladatsorok biztonságos eljuttatását, a közigazgatási hivatalok megyénként négy személlyel, azaz országosan mintegy száz emberrel vettek részt a munkában. A tételek nyomtatása szerdán délután 17.00 órától csütörtök hajnalig tartott.

Az érettségik délelőtt tíz órakor kezdődnek. A diákok nem az eredeti tételsorokat írják, hanem újranyomtatott feladatokat kapnak, mivel több tárgy vizsgakérdése idő előtt nyilvánosságra került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik