Belföld

41 ezerrel több mobilos márciusban

2005 márciusa során a mobil előfizetések száma 0,46 százalékkal növekedett a megelőző hónaphoz képest, amely abszolút értékben 41 ezres bővülést jelent - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság.

A hónap végén a három szolgáltató összesen 8 millió 823 ezer előfizetést tartott nyilván. A január-márciusi időszak során 95 ezerrel nőtt a szolgáltatóknál nyilván tartott előfizetések száma, amely bázisidőszakhoz képest 1,1 százalkékos növekedést takar. A mobil penetráció 0,95 százalékponttal emelkedett a negyedév során.

A Vodafone piacrészesedése az előfizetésekből 19,97 százalékra, a Pannon GSM részesedése 34,11 százalékra nőtt, míg a T-Mobile Magyarország Rt.részesedése 45,92 százalékra csökkent.

A negyedév végére az időszak kezdetéhez képest a T-Mobile Magyarország Rt. előfizetésekből számított piacrészesedése 0,28 százalékponttal csökkent, míg a Pannon GSM részesedése 0,19 százalékponttal, a Vodafone piacrészesedése 0,08 százalékponttal emelkedett.


41 ezerrel több mobilos márciusban 1

Mobilszolgáltatók részesedése


*Előfizetésnek számít az aktív SIM kártyák száma. Aktívnak tekintendő az a kártya, amelyik hívást tud fogadni a hónap utolsó napján 24.00 órakor. A szolgáltató üzemeltetéshez kapcsolódó, bevételt nem eredményező SIM kártyái nem értendők ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik