Belföld

BAKTOMIX UN

A talaj termőképességének javítására, a műtrágya részbeni vagy teljeskörű helyettesítésére használható mikrobiológiai készítmény.
Használatával megerősödik a növénytermesztés számára hasznos talajbaktérium arány. Hektáronként 1,5-2 kg szer adagolásával a nitrifikáló baktériumok aktivitása olyan szintre emelkedik, hogy nagyon jelentősen csökkenthető vagy esetleg el is hagyható a nitrogén műtrágyázás a talaj termőképességének egyidejű növekedése mellett.

A szer vetőmag oltóanyagként és talajpermetezőszerként egyaránt nagyon eredményesen használható
A készítmény kielégíti a legkorszerűbb igényeket és elvárásokat, jól beilleszthető a mezőgazdasági technológiákba, nagyon hatékony, gazdaságosan adagolható, és a környezetre teljesen ártalmatlan.
Nagy előnye a monokultúrás készítményekkel szemben, hogy komplex formában a természetes arányoknak megfelelően javítja fel a talaj mikrobiológiai állapotát.
Használata igen előnyös a biogazdálkodásban, mivel lehetővé teszi a mesterséges nitrogénkészítmények teljes kizárását a termesztésből úgy, hogy közben nem romlik, hanem javul a talaj termőképessége. A talaj hasznos mikroflórájának kiegészítésével helyreállítja a természetes talajéletet.
A szer nagy biológiai aktivitású élő baktériumkészítmény, melynek használatával nem elhanyagolható mértékben javul a cellulózbontás és hatékonyabbá válik a légköri nitrogén megkötése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik