Belföld

A Stadler hétfőn válaszol a MÁV-nak

A Stadler hétfőn válaszol a MÁV-nak és sajtóközleményt ad ki az elővárosi vonatok közbeszerezési ügyében - nyilatkozta a Ganz Transelektro Közlekedési Rt. vezérigazgatója.

Dunai Zoltán hangsúlyozta: a tenderen beadott anyagok teljeskörűek, pontosak, a Stadler üzleti gyakorlatának megfelelőek voltak.

Korábban már beszámoltunk róla: a MÁV március 18-án döntött arról, hogy a Ganz Transelektro-Stadler nyerte a vasúttársaság 30+30 villamos motorvonat szállítására és karbantartására kiírt kétfordulós pályázatát, de ezt a vesztes Bombardier Transportation GmbH megtámadta.

A MÁV Rt. csütörtökön közölte, hogy visszamenőlegesen újra áttekinti a motorvonat tender érintett dokumentumait, egyben kérte a Stadler Bussnang AG felelős vezetőit is, vizsgálják meg Peter Jeneltennek, a társaság kereskedelmi és marketing igazgatójának médiában megjelent kijelentése kapcsán felmerült körülményeket. Közleményük szerint a társaság csütörtökön értesült arról, hogy Peter Jenelten a sajtóban azt nyilatkozta, a 30+30 villamos motorvonat beszerzésére kiírt pályázaton a pénzügyi referencia elvárásának teljesítésére a pályázó Stadler Bussnang AG helyett az anyavállalat, a Stadler Rail AG pénzügyi mérlegét nyújtották be.

A MÁV közbeszerzési tenderén vesztes Bombardier Transportation GmbH március 23-án jogorvoslati kérelmet terjesztett elő a Közbeszerzések Tanácsának Közbeszerzési Döntőbizottságához. A bizottság április 19-én ül össze, és május 2-án várható döntés.

A bizottság március 25-én ideiglenes intézkedést hozott, amellyel a jogvita befejezéséig megtiltotta a MÁV Rt.-nek, hogy aláírja a Stadler-Ganz Transelektro svájci-magyar konzorciummal a szerződést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik