Belföld

Piacvezető a Szentkirályi szénsavmentese

2005. április 11., Szentkirály – A Szentkirályi Ásványvíz Kft. bejelentette, hogy az ACNielsen piackutató cég 2005. februári felmérése alapján a hazai piacon értékesített szénsavmentes ásványvizek között a Szentkirályi terméke piacvezető lett. A Magyarországon értékesített szénsavmentes ásványvizek teljes piacából mennyiség alapján 16,5%-ot, érték szerint pedig 17,5%-ot tudhat magáénak a Szentkirályi.

A Szentkirályi Ásványvíz termékei iránti igény tavaly év eleje óta ugrásszerűen megnőtt. A cég addigi kapacitását a jelentős keresletnövekedés hatására folyamatosan fejlesztette. A kereslet teljes kielégítése érdekében 2005. május 15-én újabb gépsort állítanak üzembe a cég telephelyén.

Balogh Levente ügyvezető igazgató elmondta: „Az új, nagy teljesítményű gyártósor elhelyezése égetően sürgős lett, hiszen az egyre nagyobb igényt már nehezen tudjuk kielégíteni a meglévő üzemkapacitásunkkal. Ez alapvetően lassította piaci növekedési potenciálunkat, de – ahogy a fogyasztók visszajelzései is mutatják – a bővítéssel még magasabb piacrészesedést érhetünk el. – majd hozzátette: Ez év februárjában elért piacvezető pozíciónkat az elmúlt hónapban is megerősítettük, hiszen idén márciusban nagyobb forgalmat értünk el, mint a tavalyi legerősebb hónapban, augusztusban.”

A cég robbanásszerűen növelte teljes piaci részesedését is a hazai ásványvíz szegmensben. 2003 végén a szénsavas és -mentes vizek együttes piaci részesedése 0,3% volt, tavaly elérte a 8,6%-ot, 2005. első negyedév végére pedig ez az érték már meghaladja a 10%-ot.

A Szentkirályi ásványvíz különleges minősége iránti kereslet annak is köszönhető, hogy ideális oldott-ásványianyag tartalma miatt minden korosztály képviselője korlátlan mennyiségben fogyaszthatja.


###

Szentkirályi Ásványvíz Kft. (www.szentkiralyi.hu, tel.: 06-70 597-530, E-mail: szentkiralyi@vitapress.hu)
Balogh Levente, ügyvezető igazgató (tel: 06-70 3333-001)

Sajtókapcsolat: B&D ComMedia Kft. (tel/fax: 06-1 201-2512)
Béres Anikó, ügyvezető igazgató (tel.: 06-20 943-4143, E-mail: aniko.beres@commedia.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik