Belföld

Vizsgálják az Orbán-vagyont

Általános vitára bocsátják "az Orbán-család állami forrásokból történő gazdagodása, különös tekintettel a szőlőbirtokokra" elnevezésű parlamenti vizsgálóbizottság felállításáról szóló javaslatot.

Az Országgyűlés ügyrendi bizottsága szerdán egyhangúan általános vitára alkalmasnak találta azt a szocialista határozati javaslatot, amely “az Orbán-család állami forrásokból történő gazdagodása, különös tekintettel a szőlőbirtokokra” elnevezésű parlamenti vizsgálóbizottság felállítására irányul.

Kovács Tibor (MSZP) az MTI-nek elmondta: azért kezdeményezték a vizsgálóbizottság felállítását, mert úgy vélték, tisztázni kell az Élet és Irodalom című hetilapban Orbán Viktor volt miniszterelnökkel kapcsolatban megjelent állításokat.

Salamon László (Fidesz) elmondta: általános vitára alkalmasnak ítélik a bizottság felállításáról szóló határozati javaslatot, ugyanakkor hangsúlyozta: a Fidesznek kétsége sincs afelől, hogy “ez egy teljesen mondvacsinált ügy, amelynek egyetlen egy célja az ellenzék vezető politikai személyiségének, Orbán Viktornak a rágalmazása és a besározása.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik