Belföld

800 milliós beruházás Majosházán

Vízelvezető és -tároló vasbeton elemek gyártására szolgáló új üzemet épít Majosházán 800 millió forintos beruházással a Rocla-Hungária Kft. A júliusra készülhet el az új csarnok.

A vízelvezetéssel kapcsolatos mélyépítési termékek, valamint magasépítési elemek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó SW Umwelttechnik több mint tíz éve jelen van a magyar piacon, s először a Strong & Mibet Kft.-ben, majd ezen keresztül a Rocla-Hungária Kft.-ben szerzett százszázalékos tulajdoni részesedést – áll a Világgazdaság pénteki számában.

A Rocla-Hungária Kft. jelenleg Csepelen működtet egy üzemet, ám ennek kapacitása már nem elegendő a növekvő igények kiszolgálására. A magasépítési termékek gyártásával foglalkozó Strong & Mibet Kft. majosházai telephelyének szomszédságában pedig 300 millió forintos beruházással építenek fel egy új csarnokot. Az új üzemet áprilisban adják át, ahol különféle egyedi vázszerkezeteket fognak készíteni építőipari beruházásokhoz.

A forgalomnövekedés eredményeképpen az SW Umwelttechnik – összesen 530-540 főt foglalkoztató – magyarországi érdekeltségeinek együttes árbevétele a tavalyi nyolcmilliárdot követően az idén elérheti a 9,8 milliárd forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik