Belföld

Ősszel dönt a kereskedelmi tévék koncessziójáról az ORTT

Ősszel dönthet a két országos kereskedelmi tévé csatorna két év múlva lejáró koncessziójának meghosszabbításáról az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) - közölte a médiahatóság egyik, neve elhallgatását kérő tagja.

A médiahatóság február közepén meghozott határozata szerint az ORTT Irodájának szeptember 16-ig kell a testület elé terjesztenie a javaslatot a hosszabbítási kérelem elbírálására.

A két országos kereskedelmi csatornát – az RTL Klubot és a TV2-t – működtető társaságok 1997-ben nyertek műsorszolgáltatási jogosultságot az ORTT-től. A koncessziók tíz évre szólnak, egy alkalommal öt esztendővel meghosszabbíthatóak; ezt korábban mindkét társaság kérte a médiahatóságtól.

Az ORTT-nek legkésőbb a koncessziós szerződések lejárta előtt 15 hónappal kell döntenie arról, hogy azokat meghosszabbítja-e; ez a határidő jövő nyáron járna le.

Korábban mindkét kereskedelmi csatorna vezetése jelezte: kérik, hogy ennél hamarabb határozzon a hosszabbításról a médiahatóság, mivel máskülönben nem tudnák megkötni – nem egyszer több évre szóló – beszállítói és más szerződéseiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik