Belföld

Szerzőknek

A lap örömmel fogad minden témájába vágó, körülbelül másfél-két ív (60-80.000 leütés) hosszúságú, a tudományosság alapvető igényeit kielégítő cikket.

A beérkezett szövegeket első lépésben a szerkesztőség szűri meg. Az ezen az első szűrőn átjutott szövegek véleményezésére két anonim bírálót kérünk fel. A bírálatokat és a szerkesztőség ezek figyelembe vételével összeállított kéréseit visszajuttatjuk a szerzőnek.

A kéréseinknek megfelelő átdolgozás, vagy a kritikák egyéb formában történő megválaszolása után a szöveg olvasószerkesztőhöz, majd tördelésre kerül. A szerzőnek a betördelt szöveget küldjük vissza. Ezen szövegen kérjük a végleges javításokat viszonylag rövid határidővel (néhány nap) elvégezni.

A folyóiratcikk mellett el kell készíteni a szöveg maximum nyolcezer leütést tartalmazó összefoglalóját. Kérésünk, hogy ez elsősorban policy javaslatokra és az elemzések eredményeire összpontosítson. Alapvetően a szerzőt kérjük az összefoglaló elkészítésére, de a szerkesztőség is kész javaslattételre. Ez az összefoglaló kikerül a weblapra, és – a szokásos szerkesztőségi eljárás után –megjelenik a Figyelőben, illetve a Figyelőneten cikként.

Alapvető kérések a formátummal kapcsolatban:
A szövegen belül háromszintű címrendet tudunk használni – nem számítva a cikk címét.
A cikkben a kiemelés dőlt betűvel történhet.
A szöveget lábjegyzetekkel (és ne végjegyzetekkel) lássák el.

A hivatkozásokat a szövegben kérjük elhelyezni, a következő formátumban: Coase [2004]. Ezt zárójelben a főszövegben helyezzék el, kivéve természetesen, ha a hivatkozás a lábjegyzetben közöltekre vonatkozik.

Kérjük, hogy az első lábjegyzet a cikk minden szerzőjéről tartalmazzon, egy rövid (egy-két soros) névjegyet, illetve a szerző (többszerzős cikkeknél legalább az egyik szerző) levelezési címét.
Idegen nyelvű kifejezések szerepelhetnek: a következő formátumban: költséghatékonyság [cost-effectiveness] – más nyelvű szögletes zárójelben dőlt betűvel.

Az összes anyagot MSWord formátumban, az egyes ábrák és táblázatok alapadatait külön file-ban kérjük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik