Belföld

Egymilliárd euróért építkezik a TriGránit Bukarestben

A cég bevásárló- és szórakoztatóközpontokat, irodaházakat és szállodákat épít Bukarest központjában.

A multifunkcionális városközpont 104 ezer négyzetméteres területet foglal majd el a város egyelőre foghíjas központjában, a tervek szerint helyet kapnak benne bevásárló- és szórakoztatóközpontok, kulturális létesítmények, irodaházak, szállodák és parkolóházak.

A bukaresti városközpontot és más romániai városokat érintő beruházási terveiről a cégcsoport legjelentősebb résztulajdonosai tájékoztatták a román fővárosban tartott fogadás keretében a romániai kormánytagokat, az üzleti és politikai élet szereplőit, valamint a sajtó meghívott képviselőit.

A helyszínen kiosztott sajtóanyag szerint a TriGránit bukaresti beruházásának értéke közel egymilliárd euró lesz. A nemzetközi cégcsoport azonban nemcsak a fővárosra korlátozza terveit. Kolozsváron például hamarosan hozzákezd egy Pólus Center építéséhez, ezen kívül csaknem 10 romániai városban, így Brassóban, Crajován és Pitesti-ben és a Fekete-tenger partján lévő Konstancán is jelentős ingatlan-együtteseket készül felhúzni.

A TriGránit kelet-európai terveiről már február elején kiderült, hogy Varsó, Bukarest és további két környező ország fővárosának képviselőivel tárgyalnak, egy a budapesti Millenniumi Városközponthoz hasonló városrész felépítéséről. A kiszivárgott hírek szerint a másik két főváros Zágráb, továbbá Prága vagy Kijev lehet. A térségben összesen tizenkét olyan város van, ahol alkalmas környezet kínálkozik a budapesti komplexum lemásolására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik