Belföld

A MINOR Csoport 7 milliárdos árbevétellel zárta 2004-et

2005. február 24., Budapest - A MINOR Csoport 2004-et az előző évhez képest 10%-os nagyságrendű növekedéssel, közel 7 milliárdos árbevétellel zárta. A vállalatcsoporton belül (amely magában foglalja a MINOR Rendszerház Rt.-t, a MINOR Holdingot, a Wattmester Kft.-t, a Smart Card Kft.-t és a Trainer Kft.-t) a MINOR Rendszerház Rt. forgalma közel 10%-ot növekedett. A cég az év végére jelentős emelkedéssel számol az exportbevételeket illetően, valamint 20%-os csoportszintű árbevétel növekedést tervez.

A MINOR Csoport legnagyobb tagja, a MINOR Rendszerház eredményéhez a Pénzintézeti és a Kormányzati Üzletágak kiemelkedő teljesítményükkel járultak hozzá. Az elmúlt év legjelentősebb projektjei közé tartozik a Raiffeisen Banknál „outsource-ban” végzett fióknyitási projekt, a Foglalkoztatási Hivatal országos infrastruktúrájának kiépítése, valamint a Transelektronál, illetve a Malév munkafolyamat-támogató alkalmazások bevezetése.

A biztonsági (szünetmentes) áramellátással foglalkozó Wattmester Kft. 10 % feletti, míg az oktatással foglalkozó Trainer Kft. több mint 20%-os árbevétel növekedést ért el 2004. év végére. A tavalyi év egyik kiemelkedő projektjében a Wattmester a MÁV Informatika Kft. teljes szünetmentes áramellátási rekonstrukcióját végezte el.

„Becslések szerint a hazai informatikai piac fejlődése 2005-ben 8% alatt marad, ezzel szemben mi csoportszinten 20%-os növekedést, 8 milliárd feletti árbevételt tűztünk ki célul. Eredményünkben ennél nagyobb arányú növekedést tervezünk, köszönhetően a jelentősen emelkedő hozzáadott érték tartalomnak. – mondta Takács Imre, a MINOR Rendszerház vezérigazgatója, majd hozzátette: „Az idén elsősorban az informatikai közmű projektekre, az információbiztonsági megoldásokra és az e-közigazgatási fejlesztésekre fókuszálunk.”

A MINOR Csoport idei terveiben az export bevételek 30-40%-os növekedésével is számolnak, amelynek megvalósításában fontos szerepet szánnak például a hannoveri CeBIT kiállításnak, ahol idén már kilencedik alkalommal vesznek részt, a magyar résztvevők közül a legnagyobb önálló standdal.

###
A MINOR Csoportról (www.minor.hu ):
A vállalatcsoportot önálló gazdálkodást folytató részvénytársaságok, korlátolt felelősségű társaságok alkotják. A MINOR Csoport tagjainak többéves, a MINOR Rendszerház Rt.-nek pedig már közel másfél évtizedes szakmai múltja van az informatikai piacon. A csoport „zászlóshajója”, a MINOR Rendszerház Rt. mellett még négy vállalat – a MINOR Holding Rt., a Wattmester Kft., a Trainer Oktatóközpont és a SmartCard Kft. – tartozik a társuláshoz, amelyben így a teljes informatikai vertikum megjelenik, teljes körű szolgáltatást biztosítva a stratégia megfogalmazásától a megvalósításig. A MINOR vállalatcsoport kiemelkedő eredményt ért el a magyar és az export piacokon saját innovációjában és gyártásában készülő termékeivel is. A 120 főt foglalkoztató MINOR Csoport forgalma 2004-ben közel 7 milliárd forint volt.

A MINOR Rendszerház Rt-ről (www.minor.hu )
Az informatikai piacon mértékadónak számító MINOR Rendszerház Rt. 1989-ben alakult. A mára 85 fős vállalkozássá fejlődött cég a számítástechnikai rendszerintegrátorok élvonalába tartozik. A cég üzleti tevékenységi köre a szaktanácsadástól, a tervezésen, szoftver és hardverfejlesztésen és installáláson, valamint a különböző rendszerek integrálásán át a szerviz szolgáltatásig igen széles spektrumot fed le. Kiemelkedő a magas hozzáadott érték tartalmú szolgáltatások aránya. Formatervezési Nívó és Magyar Minőség Díjas saját fejlesztésű és gyártású ügyfélirányító rendszerükkel, információs termináljaikkal mind a hazai, mind az export piacon kiemelkedő sikereket értek el, utóbbi termékükkel hazánkban piacvezetők. ISO 9001:2000 és NATO beszállítói minősítéssel rendelkeznek, beszállítóiknál a legmagasabb partneri fokozat elérést tűzték ki célul – így pl. a HP Business és Service, a Microsoft Gold partnerei évek óta.

További információ: Steidl Judit, marketingigazgató, MINOR Csoport
(tel.: 436-30-21. E-mail: a JSteidl@MINOR.HU )

Ajánlott videó

Olvasói sztorik