Belföld

XI. Logisztikai Fórum

Tizenegyedik alkalommal tartották meg a Magyar Logisztikai Egyesület éves rendezvényét, a Logisztikai Fórumot Budapesten, pénteken, a Stefánia Palotában.

Doór Zoltán, az MLE elnökének meghívására szép számban megjelent szakemberek. a logisztika szerepét vitatták meg az ország és a kormány gazdaságstratégiájában.

Balázs Péter, volt EU Biztos előadásával nyílt meg a plenáris ülés. A volt brüsszeli politikus elemezte az Európai Unióba lépés utáni aktuális helyzetet, az érezhető változásokat, és a várható lehetőségeket.

A továbbiakban a logisztikai szakma jövőjét meghatározó előadások, hozzászólások hangzottak el. A globalizáció, a nyitott piacok, a gazdasági verseny, az együttműködés, a regionális fejlesztés mai feladatai, gondjai és jövőbeni kihívásai, trendjei álltak az előadások középpontjában. Az ipar, a kereskedelem és a szolgáltató ágazatok tapasztalt vezetőivel együtt vitatták meg ezeket, a nemcsak a logisztikai szakmának fontos kérdéseket. Délután két külön szekció várta a résztvevőket „Agrárlogisztikai kérdések a közlekedéspolitika tükrében”, valamint „A rendszerintegrátorok és az együttműködő logisztika” témában. A résztvevők döntöttek arról, hogy a fórum szakmai tapasztalatait, az összesített véleményeket eljuttatják a törvényalkotó és kormányzati szervekhez. Az egész napos szakmai konferenciát este a Logisztikusok Bálja zárta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik