Belföld

A Fészekrakó Program is gyorsíthatja a Paskál Lakópark értékesítését

A beruházó Vegyépszer reményei szerint a Fészekrakó Program elindulása gyorsítja a Paskál Lakópark lakásainak értékesítését, amit további, fizetési kedvezményekkel is ösztönöznek.

Tímár Gyula, a Vegyépszer Rt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a lakások építése és értékesítése a terveknek megfelelően halad. Hozzátette, hogy a fizetési kedvezményekkel az értékesítést kívánják felgyorsítani az építkezés felpörgetése érdekében. Az összesen 32 milliárd forintos projekt a tervek szerint 2007-re készül el, több mint 1.300 lakással.
Tímár Gyula megerősítette, hogy a jövőben újabb, a Paskál Lakóparkhoz hasonló méretű projektet terveznek, a helyszínről azonban végleges döntés még nem született.
Az elnök-vezérigazgató szavai szerint a beruházás jelentősebb hányadát banki kölcsönből finanszírozzák.
Mátyásné Benkő Erika, a Vegyépszer tulajdonában lévő Paskál Lakópark Rt. vezérigazgatója szerint az ingatlanpiaci visszaesés az átlagosnál kevésbé éreztette hatását a zuglói lakópark lakásainak értékesítésénél, ami jelentős részben az átlag alatti értékesítési árnak köszönhető. A lakásokat átlagosan 320 ezer forintos négyzetméterenkénti áron árulják.
Új kedvezményeket is kínálnak: a 30 négyzetméter alatti lakásoknál az első éves hitelrészlet 10 százalékát, a 30 négyzetméteren felülieknél 20 százalékát térítik vissza.
A Paskál Lakópark Rt. 2002-ben kifejezetten erre a projektre jött létre 500 millió forintos jegyzett tőkével. A 12 hektáros területen felépített házakban 30-138 négyzetméteres lakásokat értékesítenek. Az első ütemben felépített 110 lakás már vevőre talált, és a második ütem 136 lakásának 70 százalékát is értékesítették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik