Belföld

Gyors implementáció és minőségi támogatás – Az LLP által képviselt MIS üzleti intelligencia megoldás nemzetközi elismerést kapott

2005. február 15., Budapest - Az LLP Csoport által Kelet- és Közép-Európában képviselt üzleti intelligencia megoldást, az MIS-t, a The OLAP Survey 4 legfrissebb kutatása a világ legsikeresebb rendszerei közé rangsorolja.
Az MIS az alábbi kategóriákban bizonyult a legjobbnak: lekérdezések teljesítménye, a bevezetési koncepció helyességének gyors kiderülése, ügyféltámogatás minősége, legnépszerűbb, külső cég által fejlesztett Excel kiegészítő, kiterjesztési lehetőség a vállalat egyéb területein, és felhasználóbarát működés.

„Az üzleti intelligencia megoldások piacán a The OLAP Surveys által végzett kutatások ma megbízható és tárgyilagos méréseknek számítanak. Azért is örülünk az elismerésnek, mert úgy gondoljuk, hogy a cégek számára ma már elengedhetetlenül fontos, hogy adataik átláthatóak legyenek. A nagy teljesítményű MIS elemző eszközök komoly segítséget jelentenek a vállalatok számára, mivel megmutatják, hogy a tervek szerint alakulnak-e az eredmények, és kiváló alapot nyújtanak azokhoz a döntésekhez, melyekkel az eltérés korrigálható.” – mondja Barbara Dreska az LLP Budapest és egyben az LLP Csoport ügyvezetője.
Az LLP Budapest tavaly tavasszal jelentette be, hogy az LLP Csoport felveszi szoftvermegoldásai közé az MIS-t annak érdekében, hogy ügyfelei rendelkezésére álljon a vállalatvezetés, a költségtervezés, a jelentéskészítés, illetve a hitel- és kockázatkezelés területeivel kapcsolatban is. Az MIS egy alkalmazáson belül nyújt lehetőséget az ad hoc lekérdezések és riportok lefuttatásától kezdve a komplex teljesítmény menedzsment alkalmazások használatáig.

The OLAP Survey 4 kutatás (www.survey.com/olap) 52 országban összesen 971 működő OLAP és üzleti intelligencia bevezetést vizsgált meg; a felmérést Nigel Pendse, független elemző vezette. A válaszadók tipikusan közepes és nagyvállalatok technológiai vagy üzleti háttérrel rendelkező alkalmazottai voltak, akik főként az egészségügy/gyógyszeripar, informatika, kereskedelem és biztosítás iparágakban tevékenykednek.*

Az MIS Alea – egy valós idejű, több dimenziós OLAP adatbázis, melyet a Microsoft Excel alkalmazással integráltak – egyike volt annak a 40 megoldásnak, melyet értékeltek. Az MIS az első helyen végzett a teljesítmény és a bevezetési koncepció helyességének gyors kiderülése kategóriákban, mely utóbbi a kutatás szerint leginkább befolyásolja egy implementáció sikerességét. Az MIS Alea volt egyértelműen a leggyorsabb valós idejű megoldás a kutatás szerint, hiszen a lekérdezések 75%-a 5 másodpercen belül lefutott, miközben a második legjobb megoldás esetében ez az arány csak kissé haladta meg az 50%-ot.
A kutatás szintén kiemelte a megoldás rendkívüli funkcionalitásait és felhasználóbarát kialakítását. Az MIS Alea előkelő helyet szerzett még a támogatás minősége, a lekérdező és számítási teljesítmény, valamint az üzleti célok elérése kategóriákban. Kiderült továbbá, hogy az MIS különösképpen népszerű a vállalatirányítási rendszerekhez kapcsolható jelentés-készítési, tervezési és költségvetési lehetőségei miatt. És érdekes adat volt, hogy az MIS ügyfelei átlagosnál kevesebb technikai problémát jelentenek le és kevesebb akadályba ütköznek, amikor alkalmazásaikat szélesebb körben kezdik el használni.





Az MIS az alábbi kategóriákban bizonyult a legjobbnak:
§ Lekérdezések teljesítménye
§ A bevezetési koncepció helyességének gyors kiderülése
§ Ügyféltámogatás minősége
§ Legnépszerűbb, külső cég által fejlesztett Excel kiegészítő
§ Kiterjesztési lehetőség a vállalat egyéb területein
§ Felhasználóbarát működés

Az MIS-t a legjobb 5 közé sorolták az alábbi kategóriákban:
§ Az üzleti célok elérése
§ Terhelhetőség és teljesítmény kalkuláció
§ Funkcionalitás
§ A bevezetés gyorsasága
§ Az alkalmazásfejlesztők is könnyen tudják használni
§ Ügyfél-lojalitás


*A szoftvermegoldások szállítóit nem vonták be a kérdések összeállításába, és szponzorációs tevékenységet sem kapcsoltak a kutatáshoz annak érdekében, hogy az OLAP piacon végzett felmérés maximálisan elfogulatlan legyen.


Háttér:
Az MIS – amely az LLP egyik legrégebbi partnerének, az angliai Systems Unionnak az egyik meghatározó része -, teljes körűen lefedi az üzleti intelligencia és teljesítmény menedzsment területeit. Képessé teszi a cégeket arra, hogy teljesítmény alapú elvek alapján vezessék vállalatukat a dinamikusan változó piacon.
Az MIS megoldásokat több mint 1300 vállalat 28000 felhasználója használja. Az MIS céget 1988-ban alapították, 2003-ban 460 alkalmazottjával 48 millió euró bevételt ért el. A tőzsdén is jelen lévő cégben 2003 végén az angliai Systems Union vállalat 93,5%-os résztulajdont szerzett. Az LLP Csoport 1992 óta áll üzleti kapcsolatban a Systems Unionnal.

##
Az LLP Csoportról (www.llpgroup.com):
Az LLP Csoport 1992-ben alakult meg Prágában, napjainkra pedig vezető szerepet vívott ki az üzleti és pénzügyi szoftvermegoldások képviselete terén Közép- és Kelet Európában. Az LLP kínálatában szerepelnek az MIS üzleti intelligencia megoldás és teljesítmény menedzsment eszköz, a SunSystems ERP megoldás, a Microsoft Navision és a Microsoft Axapta vállalatirányítási rendszerek, a Pivotal CRM rendszere, a time@work idő- és költségnyilvántartó szoftver, a Coswin karbantartás menedzsment, illetve a Fourth Shift termelésirányító rendszer. Az LLP 1995-ben kezdte meg kelet-európai terjeszkedését, melynek eredményeként ma már – a prágai mellett – Budapesten, Belgrádban, Bukarestben, Pozsonyban, Szófiában és Zágrábban vannak irodái. Az LLP Csoport a világ számos országában vezet projekteket, így többek között Belgiumban, Olaszországban, Egyiptomban, Venezuelában, Japánban, az Egyesült Államokban és Kanadában. Az LLP Csoport ügyfélköre az üzleti élet különböző területein tevékenykedő cégekből kerül ki, a petrolkémiai ipartól a szállodákon és gyógyszergyárakon keresztül a televízió-állomásokig. Ügyfelei között megtalálható például a BP, a GlaxoSmithKline, a ShellGas (LPG), a Johnson & Johnson, a Roche, a KFKI Csoport, a KPMG, a UPS és a Duna Szálloda Rt.

További információk:
LLP Budapest, Paul Brigitta, indirekt marketing koordinátor
(tel.: 412-2400, e-mail: Brigitta.Paul@llpgroup.com)




Ajánlott videó

Olvasói sztorik