Belföld

Többezer internet-kávézót tiltanak be Kínában

Az elkövetkező hónapokban 12 575 internet-kávézót záratnak be a hatóságok Kínában, mivel azok mind illegálisan működtek – írja a BBC online.

A megszüntetést a legtöbb esetben azon jogszabály megsértése indokolja, amely szerint az internet-kávézókat minimum 200 méternyire lehet csak létesíteni az általános és a középiskoláktól. A kormányzat szerint az erőteljes fellépés nem más, mint egy újabb lépés a mérhetetlen internet fogyasztás megfékezése felé. A Xinhua hírügynökség pedig a fiatalok egészséges környezetének biztosítását látja a bezáratások mögött.

A kínai vezetőség álláspontja nem új, hiszen az korábban már aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a kávézók rossz hatással vannak a fiatalságra. Ezért első lépésben limitálták az ott eltölthető időt, majd az összes internet-kávézót egy olyan szoftverrel látták el, amely egyrészt jónéhány oldalt tilt, valamint „megfigyeli” az internetezőt. Az intézkedésnek köszönhetően így 224 embert tartoztattak le erotikus tartalom megtekintése miatt.


A megszorító intézkedések ellenére azonban még mindig igen népszerűek a kávézók, hiszen a legtöbb ember a távol-keleti országban nem engedhet meg egy saját számítógépet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik