Belföld

Több mint két millió dollár azonnali segélyt ad a Novartis AG a dél-ázsiai katasztrófa áldozatainak

A Novartis Hungária Kft. Sandoz részlege is hozzájárult közel 20 millió Ft értékű gyógyszeradománnyal a szökőár sújtotta területeken élők megsegítéséhez.

A Novartis felhívása szerint, az alkalmazottai által az államilag elismert segélyszervezetek részére felajánlott adományokat a cég ugyanennyivel egészíti ki, ezzel is támogatva és buzdítva dolgozóinak adományozási szándékát.

Budapest, 2005. január 11. A Novartis több mint két millió dollár értékben azonnali segélyt nyújt a dél- ázsiai katasztrófa áldozatainak leginkább a régióban található helyi szervezetein keresztül. A Novartis a tragédiát követően azonnal elindította segélyezési akcióját: egyrészt közvetlen pénzügyi adományt nyújtott a régióban dolgozó segélyszervezetek részére, valamint alapvető gyógyszereket, köztük kulcsfontosságú malária elleni szereket és egy sor antibiotikumot juttatott a régióba.

A Novartis Hungária Kft. Sandoz részlege is hozzájárult a vállalat adományához, 23.000 ampulla antibiotikumot tartalmazó injekciót adományozva a szökőár sújtotta területen élők megsegítésére. Az adományként eljuttatott injekciók nagy penicilinérzékenységű kórokozók által okozott fertőzések kezelésére szolgálnak, mint például, rheumás láz, skarlát, orbánc stb., és ezen fertőzések megelőzésére is használhatók. A magyarországi Sandoz részleg adományának pontos összértéke: 19.871.925 Ft. A Sandoz, a Novartis generikus gyógyszereket gyártó és forgalmazó részlege, mely világelső a generikus gyógyszerek gyártásában-forgalmazásában.

„Teljesen lesújtott minket, mikor hallottunk a földrengést követő Cunami romboló erejéről Dél-Kelet Ázsiában, és a vele együtt járó óriási szenvedésről– mondta Daniel Vasella, a Novartis elnök vezérigazgatója. Szeretném tolmácsolni a vállalat dolgozóinak nevében legmélyebb együttérzésünket mindazoknak, akik érintettek a tragédiában és szeretném őket biztosítani a támogatásunkról. Az a meglátásunk, hogy a természeti katasztrófák érintettjeinek megsegítése leginkább a helyi vállalatainkon keresztül történjen, újfent sikeresnek bizonyult, ez biztosította, hogy gyorsan és hatékonyan tudtunk segítséget juttatni az arra rászorulóknak.”

Az érintett országokban lévő Novartis vállalatok segélyt és támogatást adtak helyi hatóságoknak, kórházaknak és más intézményeknek rögtön a Cunami rombolása után. Thaiföldön, Indonéziában és Malajziában, például, jelentős gyógyszer adományokat juttattak helyi kórházakba és a Vöröskereszt szervezeteinek. Ahol szükséges és helyénvaló volt, ott a segítség közvetlen pénzügyi formában érkezett. Sri Lankán, ahol a Novartis „ a Folyamatos Fejlődésért” nevű alapítványa erős kapcsolatokkal rendelkezik helyi partner szervezetekkel, amelyek pénzalapot hoztak létre a Cunami károsultjainak megsegítésére.

A Novartis a helyi hatóságokkal és segélyszervezetekkel együttműködve számos projekt elindításában is részt kíván vállalni, melyek hosszú távon nyújtanának jelentős segítséget a tragikus természeti katasztrófában érintettek részére.

Végül, de nem utolsó sorban a Novartis felhívásában arra ösztönzi alkalmazottait, hogy juttassanak adományokat az államilag elismert segélyszervezetek részére, mint például, a Vöröskereszt vagy az UNICEF Nemzetközi Katasztrófa Segítő Pénzügyi Alapja. A Novartis azzal a gesztussal igyekszik az alkalmazottak adakozó kedvét növelni, hogy az általuk felajánlott összegeket megduplázza.












A Novartisról:
A Novartis AG (NYSE: NVS) vezető a világban a gyógyszertermékek és az egészségmegőrzés piacán. 2003-ban a Csoport üzleti forgalma elérte a 24.9 milliárd USD-t és a nettó bevétele az 5 milliárdot. A vállalat megközelítőleg 3.8 milliárd dollárt fordított kutatás-fejlesztésre. Bázeli központtal, a Novartis Csoport vállalatai körül-belül 80 000 főt foglalkoztatnak és a világ 140 országában működnek. További információk: www.novartis.com


# # #
További sajtóinformáció:

Horváth Katalin
Open Communications
Tel.: 239-10-98
Email: katalin.horvath@opencom.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik