Belföld

Az Oracle meghosszabbítja vételi ajánlatát

Az Oracle bejelentette, hogy a PeopleSoft. összes forgalomban levő részvényének felvásárlására tett vételi ajánlatát 2005 január 6-áig meghosszabbítja. A PeopleSoft részvényesek a részvények 89.4 százalékát ajánlották fel megvásárlásra.

Az Oracle közleménye szerint a PeopleSoft részvényesek eddig összesen 357,684,588 millió részvényt, az összes kibocsátott részvények 89,4 százalékát ajánlották fel megvásárlásra. Az Oracle elfogadta az összes felkínált részvényt és vételáruk megfizetését.

Ha az újabb ajánlati időszak lejárta előtt az összes felajánlott PeopleSoft-részvény száma eléri a kibocsátott részvények 90 százalékát, az Oracle a delaware-i törvényi jóváhagyásnak megfelelően végrehajtja a fúzió második lépését. Az újabb ajánlati időszak során mindazok a részvényesek, amelyek nem ajánlották fel részvényeiket a kezdeti ajánlati időszakban, a fúzió második lépésének befejeződése előtt szintén megkaphatják a 26,50 dolláros részvényenkénti árat.

Az Oracle, a világ második legnagyobb szoftvercége több mint egy éves, pereskedéssel is nehezített párbaj után december 13-án írta alá a szerződést, amellyel megvásárolta amerikai versenytársát, a PeopleSoftot. A PeopleSoft vezetése sokáig ellenségesnek kezelte az Oracle ajánlatát, de részvényesei végül nem tudtak ellenállni a részvényenként 26,50 dollárra emelt ajánlatnak. Ez 2,50 dollárral több a legutóbbinál, az új áron az ajánlat december 15-től december 28-ig érvényes, és mindkét cég vezetése javasolja elfogadását a részvényeseknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik