Belföld

Távozik a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vezetője

Thuma József, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) vezérigazgatója 2005. január 3-tól lemond a KVI élén betöltött pozíciójáról, és nyugállományba vonul - közölte a Pénzügyminisztérium (PM).

A PM közleménye szerint a poszt betöltésére a tárca pályázatot ír ki. Addig a vezérigazgatói teendők ellátásával Zelles Sándort, a KVI vezérigazgató-helyettesét bízták meg.

Thuma József csaknem egy évig vezette a Kincstári Vagyoni Igazgatóságot, előtte a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára volt. Számos vezető pozíciót töltött be korábban, elsősorban a pénzügyi tárcánál, de a közigazgatás egyéb területein is.

Draskovics Tibor pénzügyminiszter szerdán ellátogatott a Kincstári Vagyoni Igazgatósághoz, és megköszönte Thuma József eddigi eredményes munkáját. Elmondta, hogy a Pénzügyminisztérium továbbra is számít Thuma József szakértelmére, több évtizedes tapasztalataira – áll a PM közleményében.

A KVI távozó vezetőjét, nem sokkal mostani nyugállományba vonulása előtt – a Malév december közepi rendkívüli közgyűlésén – nevezték ki a nemzeti légitársaság igazgatósági tagjává a lemondással megüresedett két poszt egyikére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik