Belföld

Szerény szilveszteri lovira számíthatunk az idén

A korábbiaknál szerényebb körülmények között, de az idén is megrendezik az immár hosszú évtizedes hagyományokkal rendelkező szilveszteri lóversenyfutamot.

Változik a helyszín is, így a Kerepesi úti ügető helyett a felújítás alatt álló Kincsem Parkban hódolhatnak szenvedélyüknek a szilveszteri lóverseny és forralt bor szerelmesei. A futamok száma változatlan lesz, de mivel építési területről van szó a helyszínre zarándoklók spártai körülményekre számítsanak.


A szerényebb körülmények oka, hogy még nem készült el teljesen a Kincsem Park, miközben a Kerepesi útról már korábban el kellett költöztetni, a tavaly szilveszterkor utoljára a megszokott helyszínen megrendezett futamot. A korszerű lóverseny-centrum átadására 2005 kora nyárig kell várni az érdekelteknek. Ekkorra készül el ugyanis a 440 box-szal és egy új, 4 ezer fő befogadására alkalmas, az eddiginél kétszer nagyobb lelátóval rendelkező új lóversenypálya. Eközben a tulajdonos, ÁPV Rt. asztalán fekszik a hazai lóversenysportot alapjaiban megváltoztató reformjavaslat, ami a pálya nyári nyitására el is készül – mondta a FigyelőNet kérdésére Galambos István, a Nemzeti Lóverseny Kft. ügyvezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik