Belföld

A TEBÉSZ bírálja a Brau-ajánlat felfüggesztését

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) súlyosan törvénysértőnek tartja a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) Heineken ügyben december 20-án közzétett újabb felfüggesztő határozatát.

Az új felfüggesztő határozat szerintük nem más, mint egy jogerős bírósági ítéletet teljes körű, és önkényes figyelmen kívül hagyása csak azért, mert annak tartalma hátrányos, a Heineken csoport érdekeivel.

A Polgári Perrendtartásról szóló törvény egyértelmű a tekintetben, hogy egy felülvizsgálati kérelem beadása – amire a felügyelet hivatkozik – nem tesz érvénytelenné egy jogerős bírósági ítéletet, tehát annak rendelkezései továbbra is kötelezők és végrehajtandók – fogalmaz az ügyben a TEBÉSZ.

A TEBÉSZ megjegyzi: az ítélet végrehajtását ez idáig arra illetékes szerv nem függesztette fel, így súlyosan jogsértő és botrányos az ítélet következményeinek ilyen mérvű felügyeleti figyelmen kívül hagyása. A TEBÉSZ szerint – nincs se szakmai, se törvényes alapja, a felfüggesztésnek, az kizárólag a tisztességtelen és jogsértő Heineken csoportnak kedvező időhúzásra szolgál.

A TEBÉSZ felszólítja a PSZÁF főigazgatóját, hogy a jogszerűség helyreállítása érdekében, azonnali hatállyal vonja vissza törvénysértő felfüggesztő határozatát, és a jogszabályi előírásoknak eleget téve, haladéktalanul bírálja el a Heineken csoport új kötelező vételi ajánlatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik