Belföld

Megosztja riválisaival alkalmazásai forráskódját a Microsoft

Elutasította a Microsoft fellebbezését szerdán az Európai Unió fellebviteli bírósága, azaz helyben hagyta az Európai Bizottság azon döntését, miszerint változtatnia kell üzleti gyakorlatán, és be kell fizetnie 497 millió euró büntetést.

A Microsoft közölte, hogy a jövő hónaptól eleget tesz a döntésnek, és a számítógépes cégeknek a Windows-t a Media Player zene-és videó lejátszó nélkül fogja értékesíteni, valamint vállalta, hogy megosztja saját operációs rendszere és egyéb alkalmazásai forráskódját a rivális cégekkel.

Az amerikai vállalat még nem döntött arról, vajon fellebbezést nyújt-e be a szerdai döntés ellen az Európai Bíróságon. Fellebbezés esetén az ügy további három-nyolc hónapig húzódna el a szakértők szerint.


A bizottság márciusi – 497 millió eurós büntetésről hozott – döntését a bírósági procedúra befejeztéig felfüggesztette. Ennek ellenére július elején már megjelent olyan hír, amely szerint az óriáscég kifizette azt a közel félmillió eurót, amely az európai versenyszabályozás történetének legnagyobb összegű bírsága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik