Belföld

A Matáv beadta az ajánlatát a montenegrói társaságra

A Matáv kötelező érvényű ajánlatot nyújtott be a montenegrói távközlési társaság, a Telekom Crne Gore (Telekom CG) részvényeinek megvásárlására - közölte a magyar távközlési vállalat az MTI-vel.

A Matáv szándéka, hogy megvásárolja a Telekom CG részvényeit, összhangban áll azon stratégiai célkitűzésével, mely szerint elsősorban értékteremtő akvizíciók által kíván növekedést elérni. A Telekom CG megfelel az akvizíciós stratégia részeként meghatározott kiválasztási kritériumoknak, amely cégcsoport tagja a Telekom CG és három leányvállalata: a Monet GSM, az Internet CG és a Montenegro Card.

A vállalat által közzétett információ alapján a Telekom CG, amely Montenegro vezetékes szolgáltatója, 191 000 ügyfele számára nyújt vezetékes szolgáltatásokat. A vállalat nem konszolidált árbevétele 2003-ban 72,1 millió eurót tett ki, 22,8 millió eurós EBITDA mellett.

A Telekom CG 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalata, a Monet GSM, az ország második legnagyobb mobilszolgáltatója, 2003 végén 190 000 ügyféllel rendelkezett, piaci részesedése 43 százalékot ért el.

    A 85 százalékban tulajdonolt Internet CG az ország vezető internetszolgáltatója 70 000 ügyféllel és 90 százalékos piaci részesedéssel. A Telekom CG 51 százalékos tulajdonában áll a nyilvános távbeszélő-állomásokat üzemeltető Montenegro Card, amely a piac 60 százalékát szolgálja ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik