Belföld

Tovább terjeszkedik a Libri

2004-ben több mint 130 millió forintot fordított boltjainak fejlesztésére, új üzletek nyitására és értékesítési hálózatának bővítésére a Libri könyvkereskedelmi vállalat. Jövőre még több pénzt szán a cég vidéki és online terjeszkedésre.

A Libri az év során újabb három fővárosi valamint négy vidéki üzletet nyitott, 34 tagúra bővítve ezzel üzlethálózatát. Jövőre folytatódik a terjeszkedés, 2005-re az idei évet is meghaladó bővítést tervezve. A vidéki boltok nyitása mellett az online piacon is erősít a Libri. Októberben a vállalat 80 százalék tulajdonrészt szerzett a Könyvkereső.hu internetes oldalt működtető cégben, a fennmaradó 20 százalék pedig a Capital Rt-hez került. Az üzleti tranzakció nyomán a több mint 52 millió forint forgalmat bonyolító Könyvkeresőn megrendelt könyveket a Libri szállítja. A befektetéssel a vállalat a Libri.hu internetes könyváruháza mellett így jelentősen bővíti online vásárlóinak körét is.

A Könyvkereső.hu egyrészt ingyenesen biztosít információt a Magyarországon 1992 óta megjelent és kiskereskedelmi forgalomba került kötetekről, pontos tájékoztatást nyújtva az adott szerzőtől, kiadótól vagy a keresett témakörben megjelent valamennyi könyvről. Másrészt lehetőség van a kiválasztott könyvek online megvásárlására is. Az érdeklődők jelenleg mintegy 100 ezer könyvcím között kereshetnek, amelyből 40 ezer cím megrendelhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik