Belföld

Lecserélik a MÁV vezérkarát?

A MÁV Rt. elnöki és vezérigazgatói posztján is változást rebesget több országos napilap. Udvari László a múlt hét végén nyújtotta be lemondását az elnöki székből, keddi hírek szerint viszont Gaál Gyula, a GKM szintén távozó politikai államtitkára személyében új vezérigazgatót is kaphat a vasúttársaság.

Udvari László, a MÁV Rt. elnöke a múlt hét végén juttatta el lemondását Kóka János gazdasági és közlekedési miniszternek. A Népszabadság információi szerint Udvari egyelőre nem kapott hivatalos választ a szaktárcától, de hétfőn már tájékoztatta a társaság vezetését is. A lap úgy tudja, Udvari László egyebek mellett a MÁV átalakításának elmaradása miatt ajánlotta fel lemondását.

A Világgazdaság ugyanakkor úgy értesült, hogy Mándoki László, a céget 2002 óta irányító vezérigazgató pozíciója sem biztos. A lap megbízható forrásokra hivatkozva közli: az új vezérigazgató Gaál Gyula, a GKM politikai államtitkára lehet, aki éppen hétfőn a bányászati törvény parlamenti szavazását megelőző zárszavában jelentette be lemondását.






Ajánlott videó

Olvasói sztorik