Belföld

Egész éjszaka takarították Budapest útjait

Péntek estétől szombat hajnalig 75 munkagég tisztította meg az 1200 kilométeres budapesti tömegközlekedési úthálózatot, így szombaton hajnalban menetrend szerint beindulhatott a tömegközlekedés.

Szegedi Péter, a közterület-fenntartó szóvivője elmondta, hogy miután az ónos eső éjjel egy órára elállt, a levegő hőmérséklete -3 Celsius-fokra süllyedt, ami tovább növelte a csúszásveszélyt, de a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. által kivezényelt 75 cél- és munkagépnek sikerült megtisztítani az 1200 kilométer hosszúságú fő- és tömegközlekedési úthálózatot.

Hogy az élet a normális mederben folyhasson tovább, megtisztítottak minden olyan mellékutat is, amely a lakosság közellátását végző intézményhez, üzemhez vezet. A főutak után a 75 munkagép a lakótelepek és mellékutak síkosságmentesítését végzi, 500-600 ember pedig a közjárdák és közlépcsők takarításával foglalkozik. Hogy a gyalogosok ne kényszerüljenek a megtisztított úttestekre, a közterület-fenntartó kéri a házfelügyelőket és magánház-tulajdonosokat, hogy ingatlanjaik előtt tegyék síkosságmentessé a járdát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik