Belföld

Átadták a korszerűsített 41-es főutat

Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter adta át a 41-es számú főút 3,8 milliárd forintos költséggel korszerűsített nyíregyházi bevezető szakaszát pénteken.

Kóka az átadáson elmondta: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jelentős logisztikai, kereskedelmi és ipari infrastrukturális fejlesztések várhatóak a következő években, főként Nyíregyháza és Záhony környékén.

Az átadáson Hegedüs Csaba, a térségi Állami Közútkezelő Kht. ügyvezető igazgatója elmondta: a Nyíregyházát az ukrajnai Beregszásszal összekötő 41-es számú főút korszerűsítése az Útfenntartási és Fejlesztési Célelőirányzati Alap finanszírozásában valósult meg.A fejlesztéshez 330 millió forinttal hozzájárult a nyíregyházi önkormányzat is, a kivitelezést a Strabag Rt. végezte.

A 41-es főutat a beregsurány-asztélyi, magyar-ukrán határállomás előtt ugyancsak az idén korszerűsítették, 620 millió forintért; ott is négy közlekedési sávot alakítottak ki, egy körforgalmú csomóponttal.

A főút Nyíregyháza-Vásárosnamény közötti szakaszát az Európai Unió Phare Programja támogatásával még 1999-ben korszerűsítették 45,6 kilométer hosszon, így a szabolcsi megyeszékhelytől, a határig, a közlekedési feltételek már megfelelnek a mai kor igényeinek – hangzott el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik