Belföld

Már az idén bemutatkozik a varsói tőzsdén a Mol

A Lengyel Értékpapírpiaci és Tőzsdei Felügyelet december 13-án engedélyezte a Mol részvények nyilvános kereskedelembe történő bevezetését Lengyelországban - közölte a magyar olajipari társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Mol részvények kereskedése várhatóan még decemberben megindul a Varsói Tőzsdén. A BorsodChem után a Mol lesz a második magyar bevezetett papír a lengyel börzén.

A lengyel felügyelet jóváhagyta a lengyelországi nyilvános kereskedelembe történő bevezetéshez kapcsolódó információszolgáltatás tartalmát is.

A Varsói Tőzsde december 8-án hagyta jóvá a Mol részvények bevezetését elsődleges piacára azzal a feltétellel, hogy a Mol publikálja lengyel nyelvű prospektusát. A közlemény szerint a Mol néhány napon belül tervezi megjelentetni a prospektust.

A közlemény leszögezi: a Budapesti Értéktőzsde továbbra is a Mol részvények elsődleges piaca marad. A Mol GDR-okat emellett a Luxembourgi Értéktőzsdén is jegyzik, és az értékpapírokkal kereskednek a londoni nemzetközi rendszerben, az International Order Book-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik